Dri-Design

P.O. Box 1286
Holland, MI 49422

P:

314-994-3490

Articles Related to Dri-Design:

The Mother Arnetta Crawford Housing Bronx, N.Y.

Bronx Housing Project Gets Custom Clean Look

Low-income families and people with special needs can take advantage of the specially constructed units in New York City. The $27 million, 78,000-sq.-ft. building opened in May 2015. Designed to LEED Silver standards, the building has 84 rental units and 21 parking spaces. The Mother Arnetta Crawford Housing project in the Bronx, N.Y., would have an entirely different look if it followed the original plans for a brick and block structure. Research brought the construction team to a new material and appearance. Rella Fogliano and Joseph Breda, president and principal of Pelham, N.Y.-based Macquesten Development, respectively, thought this low-income housing building could be much more to the

More
The metal panels stand out on the traditional campus, reflecting the investment being made in students’ futures.

Texas Campus’ Traditional Palette Updated

The University of Texas at Tyler created plans to add a STEM and business building to its expanding campus to attract students from across the country. The architects at SmithGroup, Dallas, recognized the significance of the STEM and business building for the University of Texas at Tyler campus and the need for a façade with a bold statement. The building is a 140,000-sq.-ft., four-story facility for the university’s science, technology, engineering, math and business programs. It houses the Soules College of Business and has a 135-seat auditorium, classrooms, labs, faculty offices, dean’s suites and study areas.The University of Texas at Tyler created plans to add a STEM an

More

No Holes in this Plan

The Mike Ilitch School of Business at Wayne State brings together many materials to create a modern space. Dri-Design’s Perforated Imaging Panels were used to create the school’s logo in the Lear Auditorium. The panels were installed over light diffusing fabric and a mounting structure. Lighting color can be changed depending on the activity taking place, be it a community or school function. On exteriors, the panels don’t impede airflow, and can provide shade without sacrificing style or design.

More

Grocery Store/Office Transformed into a College Campus

Antelope Valley College focused on its future with a retrofit project that created the Palmdale Center that was an existing grocery store with attached office building. The retrofit market is filled with opportunity for the building owners who are willing to reinvest in structures. Antelope Valley College focused on its future with a retrofit project that created the Palmdale Center in Palmdale, Calif. With the project, the college now has a self-contained satellite campus that once was an existing grocery store with an attached medical office building.

More

Upgrade Opportunity

When the EIFS exterior of the Jackson Rancheria Casino Resort’s hotel began failing, the Jackson, Calif., facility’s operators decided to use the needed replacement as an opportunity for a façade upgrade. Designers with JAX Kneppers Assocs. Inc. of Walnut Creek, Calif. opted for a rainscreen system, featuring aluminum wall panels in three earth-tone finishes. Varying the depths of the panels created the illusion of pilasters at corner and column locations, while ventilated panels were installed over each room’s air-conditioning units to camouflage their appearance. Perforated panels embellished with the hotel’s logo add visual interest and provide a dramatic backdrop

More

Streetscape Comes Alive

Dri-Design Wall Panels with Perforated Imaging are featured at the entrances of the Mills Fleet Farm Parking Garage; they depict a natural woods scene that enlivens the streetscape and provides much needed parking for local venues in the Downtown East neighborhood of Minneapolis. 

More

Building with a Backbone

The gentle curving façade of the HealthPartners Neuroscience Center in St. Paul, Minn., is meant to evoke the idea of a human spine, and that sense of movement is emphasized through the pairing of a metal-panel rainscreen system against reflective curtainwall glazing. The vision of hometown architects BWBR was realized through the use of smaller than usual panels to create a more monolithic appearance and to simplify installation on the curved façade surface.

More