Franklin & Marshall College Winter Visual Arts Center, Lancaster, Pa.

Categories:

Company:

Project:

Franklin & Marshall College Winter Visual Arts Center

Location:

Lancaster, Pa.

Design Team:

Steven Holl Architects

Product Specs:

Channel Glass

Originally Published:

Challenge: 

Supporting Steven Holl Architects’ unique “box-kite-shaped” design for the three-story Franklin & Marshall College Winter Visual Arts Center in Lancaster, Pa., Bendheim was challenged to create a unique, parallel, single-glazed, tip-to-tip framing configuration for the curved glass walls. 

Solution: 

Minimizing the visual appearance of the channel glass joints, the ultra-clear low-iron channel glass sealed with translucent white insulation delivers a homogenous façade. During the day, the helically-curved channel glass walls diffuse approximately 20% of visible light to the interior. Eliminating glare, this is ideal for light-sensitive art studio environments. At night, they emit a subtle, visceral glow.

Franklin & Marshall College Winter Visual Arts Center, Lancaster, Pa.

Leave a Comment