Decorative Metal

French Race Track Redesign

Redesign challenges at France’s scenic Paris Longchamp Racecourse included adjusting the facility to better match the size of crowds at different times of the year. It can be a balancing act to make something cost effective, practical, yet appealing and comfortable. This was one of the challenges in the redesign of Paris’ Longchamp Racecourse, a scenic horse-racing venue in France. However, hosting Europe’s most important horse race, the Prix de l’Arc de Triomphe, means accommodating 60,000 fans—a number that hardly resembles the track’s typical attendance. A smaller, more comfortable, complex was preferred by the owners, one that could take advantage

More

Streetscape Comes Alive

Dri-Design Wall Panels with Perforated Imaging are featured at the entrances of the Mills Fleet Farm Parking Garage; they depict a natural woods scene that enlivens the streetscape and provides much needed parking for local venues in the Downtown East neighborhood of Minneapolis. 

More

Perforated Perfection

Oakland-based Móz Designs fabricated two laser-cut metal partitions at Maximus Office in San Francisco. The custom partitions—one flat and one curved—create two dedicated conference rooms in the open office environment. The metal material solution offered an easy and economical way to divide the space without having to alter the architecture.

More

Historic London Office Space Revitalized

Former Victorian depository draws inspiration from elegant woven metal fabric to enhance the new office space. The Studio at 10A Greenwood Place in London completes its stylishly industrial revitalization with a unique lift enclosure. Two mesh patterns, layered closely together, enhance the new office space created in a former Victorian depository. As the office is designed as an open plan, the lift is a focal point, offering transportation between floors and is designed to evoke the building’s Victorian era. It’s complemented by brick walls, concrete soffits and exposed cast iron supports.With a beautiful street frontage, The Studio provides ample light via expansive, modern win

More

Metal Sentinel

Móz Designs expertly outfitted pair of custom perforated metal columns for the lobby at Wells Fargo in San Francisco. Designers at Interior Architects asked Móz to fabricate two square metal columns with a custom perforated pattern. The Graphite color provides a cool metallic tone to offset the rich woods and warm accent colors seen in the space. The graphite color in custom perforation offsets the rich woods and warm accent colors while the brushed Fog grain and Polycoat Matte finish create a soft, muted surface texture.

More

A-Mozing Metals

Móz recently completed a custom wall-to-ceiling feature for Ally Financial in their new Detroit office. Inspired by the city’s growing infrastructure, the metal feature mimics industrial masonry, while offering all the benefits of Móz metals: easy to specify, easy to install and easy to maintain for a long-term surfacing solution. SmithGroupJJR specified Graphite and Light Graphite in a Mason pattern for the 75 aluminum metal extensions that form an office partition that also serves as a site-specific decorative feature.

More

Encouraging Community

San Francisco’s MB360 apartments encourage a sense of community in its courtyard space while also creating intimate niches for its residents. Set in the heart of San Francisco’s Mission Bay neighborhood, MB360 is a trendy mixed-use apartment community with resort-style amenities, including pool, spa, outdoor fireplace and dining areas. Designing the outdoor living areas, however, presented certain challenges. “Our firm had a dual challenge: to encourage a community atmosphere in the courtyard while also creating intimate niches for residents,” said Cathy Garrett, president of PGAdesign, a landscape architectural firm in Oakland, Calif. MB360 and the larger Mission Bay development have create

More

Custom Metal Work Sets the Tone for 9/11 Museum

Create an appropriate atmosphere for the 9/11 Memorial Museum that reflects peace, honor and compassion for the spirits of those who perished during the terrorist attacks on America on Sept. 11, 2001. The architectural design objectives by Davis Brody Bond were intended to foster an environment that would achieve a balance; to honor not only the reality of the loss of life and physical destruction, but also to provide a memorial to the healing process that continues today. The 110,000 sq. ft. project was also working for certification as a LEED Gold project.

More